Hulpverleners belaagd met nieuwjaar. Daar snap ik werkelijk helemaal niets van.

Hulpverleners belaagd. Daar snap ik werkelijk helemaal niets van.

Een heel mooi 2017 voor iedereen. Toch? Ik was echt geschokt door het item in het nieuws dat er zoveel hulpverleners zijn belaagd met nieuwjaar. Er werd gezegd dat er zelfs een agent gereanimeerd moest worden. Dit kan toch echt niet waar zijn mensen?

Buiten het feit dat verbaal en fysiek geweld en respectloos gedrag überhaupt totaal stompzinnige acties zijn, kan ik hiervoor echt totaal, nog geen micro greintje nut, logica of een goede reden bedenken. Ik kan er gewoon niet bij met mijn hoofd waarom je een hulpverlener gaat bekogelen met vuurwerk terwijl diegene daar zijn werk staat te doen. Waarom? Misschien wilde ze de hulpverleners ook wat moois van het vuurwerk gunnen, omdat zij dat moesten missen tijdens hun nachtdienst? Ik denk helaas niet dat er hier sprake is van liefdadigheid.

Laten we hier eens goed naar kijken. We hebben het over HULPVERLENERS die belaagd zijn. Dus mensen een beroep hebben gekozen waarbij ze HULP VERLENEN. Dus niet een beroep waarmee ze groot geld verdienen of waardoor ze beroemd worden (wat ook leuk is natuurlijk, dat moet iedereen zelf weten), maar waarin ze andere mensen HELPEN. Dat is dus iets goeds. Zij beschermen je dus en proberen je veilig te houden. Ze zullen in de toekomst misschien je moeder reanimeren na een hartstilstand. Of je kind nadat hij/zij het water in is gegaan zonder zwemdiploma. Je bevrijden uit een beknelling na een auto ongeluk. Ze zijn er voor je als je het zelf even niet meer redt en hebben antwoorden op je vragen. Ze blussen het vuur dat jouw huis aan het vernielen is. Ze helpen bij een crisis. Geven voorlichting op scholen. Halen drugs van de straat. Zorgen dat je veilig naar een festival kan. Halen je kat uit de boom. Brengen je opa naar het ziekenhuis na een val. Sporen je puber dochter op nadat ze mee is gelokt. Moet ik nog doorgaan?

Er komt voor iedereen een dag dat we een keer een hulpverlener nodig hebben en dan zullen ze die hulp verlenen.

En dat doen ze allemaal voor een schijn-loontje. Met gevaar voor eigen leven soms. Ze werken zich de pleuris omdat ze te weinig collega’s hebben. Worden constant gefilmd en op internet te kakken gezet. Werken in onregelmatige diensten wat slecht is voor hun eigen gezondheid. Ze doen dat ook op het moment dat de rest lekker vrij is met de feestdagen en plezier heeft met z’n gezin.

En…terwijl ze dus belaagd worden op het moment dat ze gewoon hun werk doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s