Is iets ‘willen’ niet beter dan iets ‘moeten’ van jezelf?

Is iets ‘willen’ niet beter dan iets ‘moeten’ van jezelf?

Iets echt ‘willen’ is vaak handiger, motiverender om te doen en beter te volbrengen dan wanneer je het alleen maar ‘moet’ van jezelf.

Ik begrijp heus dat er dingen zijn die je gewoon moet doen of je het nu wilt of niet, zoals de boodschappen, het huishouden, bepaalde taken en verantwoordelijkheden en ga zo maar door. Maar ik bedoel dingen waar je min of meer een keuze hebt, zoals iets wat je beter wilt aanpakken (“ik moet echt wat efficiënter gaan werken”), emoties die je meer wilt controleren (“ik moet echt wat minder zeuren”) of iets wat je wilt bereiken (“ik moet echt meer slaap hebben”). Als je daarover alleen maar tegen jezelf kan zeggen dat je dat ‘moet’ doen, dan blijft het daar vaak zo hangen. Dan ontbreekt het meestal aan de overtuiging waarom iets echt nuttig is of aan een concreet plan hoe het te bereiken.Terwijl beiden nodig zijn om het echt te willen, maar ook om het voorgenomen plan echt te halen.

Klinkt eigenlijk wel logisch toch?

Met dank aan ‘diegene die het zelf wel weet’ voor dat logische besef, Sandra

doel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s