Heb je moeilijke taak? Focus op de “taak”, niet op het “moeilijke”.

Heb je moeilijke taak? Focus op de “taak”, niet op het “moeilijke”.

We hebben allemaal weleens een taak of iets om te doen wat niet zo leuk is of moeilijk. Dan kunnen we nogal de neiging hebben om al onze gedachten m.b.t. die taak alleen maar te richten op hoe lastig het gaat zijn, ken je dat?

Terwijl het toch echt fijner, makkelijker en logischer is om het accent niet zo te leggen op het “moeilijke” deel, maar gewoon op de feitelijke taak die je moet. Linksom of rechtsom, je moet het gewoon doen.

Dus neem controle over die negatieve gedachten en schuif die aan te kant, zeg tegen jezelf “doe even normaal”, focus je op de taak zoals die is en doe het gewoon. Niet miepen, aan de slag!

Hetzelfde geldt voor hoe je tegen een hele dag aankijkt. Als je weet dat je iets moet gaan doen wat niet zo prettig is, dan kun je al wakker worden met het idee dat die hele dag waardeloos gaat zijn en je het liefst in bed wil blijven liggen. Terwijl, als je er goed over nadenkt, er die dag ook echt leuke dingen zijn. Hoe klein ook, ze zijn er (al was het alleen al het feit dat ook deze dag gewoon voorbij gaat). Toch stom dat we dat niet beseffen. Dwing jezelf eens daaraan te denken en je voelt je direct beter.

Misschien is het één en al bluf in het begin en moet je jezelf wel 10 keer tot de orde roepen. Maar hoe meer je oefent, hoe beter het gaat.

Je kan ook denken: “ik kan dat echt niet”, “dat lukt mij niet”. Ook goed, je hoeft het echt niet te proberen. Het alternatief is echter dat je de hele tijd loopt te stressen. terwijl met een kleine strenge actie naar jezelf de stress misschien wel iets minder wordt.

Als ik je kan helpen doe ik het graag. Persoonlijk of online. Neem dan via www.basisbegrip.nl gewoon even contact op. De lente korting loopt nog een paar dagen!

Groet Sandra

doel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s