Een kind kan sneller iets leren in kleine stappen met succeservaringen.

Soms moet een kind iets leren in kleine stapjes om niet te struikelen.

Een kind is aan het opgroeien en moet nog van alles leren terwijl het in ontwikkeling is. Dat gaat meestal prima. Gewoon zoals het gaat, met een beetje hulp. Maar soms zijn er dingen die iets minder vlot gaan en waar het kind wel wat extra hulp bij kan gebruiken. Zoals bijvoorbeeld beter eten, leren fietsen of ergens naar toe durven.

Als je merkt dat het aanleren van dat soort uitdagingen niet zo makkelijk gaat, kijk dan of het niet handiger is om het op te delen in kleine stapjes. Met dus steeds een succeservaring erbij.

Natuurlijk zou je willen dat een kind in één keer een heel bord opeet i.p.v. dat kleine beetje. Of dat hij/zij niet aan je been blijft plakken omdat je overal mee naar toe moet, maar gewoon met andere kinderen van de glijbaan durft. Maar soms zit dat er gewoon niet in of is het kind niet zo’n type. Dan kun je roepen dat het moet of dat het echt kan totdat je een ons weegt, maar het snelle resultaat wat je wenst komt dan toch niet. Een kind kan soms niet harder lopen dan dat jij wil, want dan struikelt het.

Neem dan gewoon de tijd door het kleine stapjes (of hapjes) per keer extra te laten nemen, met jouw hulp. Geef wel een groot complimenten als het lukt en op naar het volgende stapje. Het duurt dan misschien wel langer, maar de kans dat de finish gehaald wordt is wel groter.

Wil je graag kort sparren over hoe je dit in praktijk moet brengen bij jouw kind of binnen jouw gezin? Nu kan dat met Lente korting, voor een frisse start! Persoonlijk of gewoon makkelijk online!

Kleine stappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s