#BasisBegripblog over pubers met grote zorgen door kleine vragen.

on

Pubers kunnen grote zorgen hebben door kleine vragen.

Er gebeurt echt super veel in het leven van een puber (wie heeft bedacht dat allemaal tegelijk op ze af te sturen?). Ze moeten naar het voortgezet onderwijs en de vertrouwde basisschool verlaten. Het lichaam verandert, gevoelens worden heftiger, ze proberen los te komen van de ouders (vaak door een beetje ruzie te maken) en vrienden worden opeens wel heel erg belangrijk.

Soms merk je dat een puber niet lekker in z’n vel zit. Misschien wel zodanig dat je als volwassene vermoedt dat er echt heel wat aan de hand is. Maar als je er naar vraagt dan kan het soms zoiets zijn als een opmerking van een mede-puber in de pauze (onderschat de druk van de pauzes niet), alle vriendinnen al ongesteld zijn behalve zij of dat de proefwerken van die ene leraar te moeilijk lijken.

De zorgen kunnen dan heel groot aanvoelen voor een puber, want alle emoties worden als zwaarder ervaren dan op andere leeftijden en nuanceren is nog lastig. Terwijl de onderliggende vraag of het “probleem” maar klein is onze volwassen ogen.
(Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat een puber geen grote problemen kan hebben, wees daar alert op).

Vraag en luister er dus serieus naar, want het is blijkbaar belangrijk. Sluit aan bij het gevoel van de puber, want als hij/zij zich serieus genomen voelt over iets waar hij/zij echt mee zit dan kun je als volwassenen ook beter helpen met relativeren en advies geven.

Even kort advies vragen over hoe dit aan te pakken kan heel makkelijk via online coaching. Op de site lees je hoe dit werkt.

Groet Sandra

uitvergroot

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Natalie schreef:

  Goed advies! Zal eraan denken als de jongens ouder zijn!!! Gr Natalie

  Like

  1. BasisBegripBlog schreef:

   Haha! Bedankt! Maar eerst nog maar genieten, nu ze nog klein zijn. Groetjes

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s