#BasisBegripBlog (even tussendoor): prachtig staaltje puber gedrag op de Eiffeltoren.

Prachtig staaltje puber gedrag op de Eiffeltoren.

Gisteren was ik op de Eiffeltoren en kreeg een leuke demonstratie van de hersenontwikkeling en het bijhorende, typische gedrag van pubers. Ik vond het heel grappig om te observeren, andere toeristen waren mogelijk wat minder enthousiast.

Op de tweede etage van de Eiffeltoren gingen de liftdeuren open en stormde er een groep van zo’n  15 pubers met z’n allen naar buiten. Hun doel was de reling dus kozen ze massaal voor het meest dichtstbijzijnde punt. Gewoon hoppa, vlak voor de uitgang van de lift. Ze omringenden de enkele, nietsvermoedende toerist die daar probeerde een foto te nemen (mislukt en bewogen toen dus) en blokkeerde compleet de doorloop vanuit de lift. Onmiddellijk sloegen ze aan het selfieën en de resultaten moesten natuurlijk direct, ter plekke door elkaar bewonderd worden. Wat voor nog meer stagnatie zorgde.

Kortom, de puber op z’n best:

  • Lekker op zoek naar snelste korte termijn beloning.
  • Zijzelf en de groep leeftijdsgenoten zijn het belangrijkst op aard op dat moment.
  • Het volgen en nadoen van de zeer belangrijke leeftijdsgenootjes.
  • Het oorzaak-gevolg denken moet nog ontwikkeld worden.

En dat allemaal omdat die hersenen nog niet zo volwassen zijn, terwijl ze dat wel heel graag willen (lees ook de blog van 14 juni 2015, als je het leuk vindt).

Geef toe, als je dat als omstander snapt dan is het toch echt fascinerend, grappig en aandoenlijk om te observeren. Ook al is het irritant als je foto mislukt.

Gelukkig is de lol er ook snel af bij dingen, dus heb een beetje geduld met ze (en wacht gewoon even op een nieuw foto-momentje). Puber zijn is al zwaar genoeg.

Groet vanuit Parijs, Sandra

Eiffeltoren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s