#BasisBegripBlog: #Privacy, aan de basis heel simpel en heeft #samenwerking en open #communicatie als goede bijkomstigheid (#advies, #coaching, #positiefaanpakken)

Privacy is aan de basis best simpel en heeft samenwerking en open communicatie als goede bijkomstigheid

Men wordt soms een beetje zenuwachtig van het onderwerp privacy, maar dat is op zich nergens voor nodig. Het is namelijk een goed middel om iedereen te dwingen zo transparant mogelijk samen te werken.

Vragen en afwegen

Aan de basis is het simpel: om persoonlijke informatie over iemand te delen met anderen heb je toestemming nodig en deel dan vervolgens niet meer dan nodig is. In het kader van veiligheid van kinderen en bijzondere situaties zijn er wettelijke uitzonderingen die goed zijn na te zoeken. Maar in zekere zin is het niet meer ‘toestemming vragen’ en ‘afwegen’. En belangrijk is ook om de afspraken hierover vast te leggen.

Open communicatie en samenwerken

Rekening houden met privacy dwingt iedereen ook tot een open communicatie en samenwerking. Het is niet altijd slecht bedoeld als men iemand wil helpen en daarom even gaat overleggen of een plan maken met een derde partij zonder dat de centrale persoon het weet. Maar het is echt beter om vanaf het allereerste begin samen op te trekken en een open communicatie te hebben met diegene. Praat niet over iemand maar met iemand, tenzij hij/zij daarvan op de hoogte is en het prima vindt. Bewust zijn van privacy is dan eigenlijk een heel handig hulpmiddel om daar aan te denken en niet iets om zenuwachtig van te worden.

20121229_140819

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s