#BasisBegripBlog: #Aanpakken betekent soms het oude loslaten en het nieuwe versterken

Iets goed aanpakken betekent soms het oude durven loslaten en iets nieuws versterken.

Als je een situatie moet aanpakken (privé of werk), beleid moet maken of een proces moet evalueren is het goed om kritisch na te gaan waarom je door wilt gaan op de manier zoals je dat op dat moment doet of met een bekende methode. Want het kan namelijk zijn dat je dat doet uit gewenning, omdat datgene er altijd is geweest of nooit stil hebt gestaan bij het feit dat een andere manier ook kan werken.

Daardoor kun je blijven hangen in het steeds maar willen verbeteren van een oude manier. Terwijl juist loslaten en eens wat nieuws proberen ook kan werken. Tijden staan niet stil, mensen veranderen en verwachtingen verschuiven, waardoor het misschien niet handig is het “oude” te behouden, maar wel om met een schone lei te beginnen.

IMG_0940_wm

Wil je graag advies of coaching om dit praktisch toe te passen in het dagelijks leven of in het werk? Of wil je weten hoe jij dit kan aanpakken in jouw specifieke situatie? Zie http://www.basisbegrip.nl

Volg de BasisBegrip Blog via Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s