Van jongs af aan #praten met het #kind kan later verrassingen voorkomen (#jeugd, #kinderen, #pubers, #ouders, #communicatie)

Van jongs af aan praten met het kind kan later verrassingen voorkomen

Als ouder wil je het kind zo goed mogelijk begeleiden en beschermen in het leven. Dan moet je weten waar het kind mee bezig is, waar het aan denkt en wat het dagelijks tegenkomt (en dat is heel veel, door het internet bijvoorbeeld). Het is erg belangrijk voor ouders en kind dat ze goed kunnen praten met elkaar. Die basis moet van jongs of aan gelegd worden. Daardoor wordt het normaal, hoort het erbij, zit het in het systeem en schrikt het kind zich niet een ongeluk als de ouder daar pas mee begint in de puberteit. Want met name in de puberteit is het handig als het kind weet dat het van alles met je kan bespreken als het nodig is. Er zal namelijk heus wel eens iets naars gebeuren of fout gaan, dat voorkom je niet. Belangrijker is dat het besproken wordt zodat het opgelost kan worden.

Wil je graag advies of coaching om dit praktisch toe te passen in het dagelijks leven of in het werk? Of wil je weten hoe jij dit kan aanpakken in jouw specifieke situatie? Zie http://www.basisbegrip.nl

nieuwsgierig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s