#BasisBegripblog: #Gedragsverandering bij kinderen is een kwestie van leren en kost dus tijd, heb geduld. (#kind #ontwikkeling #leren)

#Gedragsverandering is een kwestie van leren en kost dus tijd, heb geduld

Omdat de hersenen van kinderen nog in ontwikkeling zijn, en dus een beetje blanco als het ware, kan een kinderbrein veel nieuwe dingen leren. Een kind kan positief gedrag goed aanleren en negatief gedrag afleren.

Hierbij is het centrale woord dus ” leren”. En iets leren kost tijd, daar moet je een beetje geduld voor hebben. Dus wees niet teleurgesteld als het negatieve gedrag niet in één keer weg is, als je denkt een oplossing gevonden te hebben om ander gedrag aan te leren. Het negatieve gedrag is soms het enige gedrag wat ze kennen en gewend zijn te doen, zonder door te hebben dat het misschien niet handig is. Het moet dus echt uit het systeem en geleidelijk worden overgenomen door het positieve gedrag.

tijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s