Enorm focussen op iets maakt het alleen maar groter. Maar gelukkig geldt dat niet alleen voor de problemen, maar ook voor de goede dingen. En dat is wel zo handig. (#communicatie, #oplossingsgericht, #positief_aanpakken, #andersdenken)

Enorm focussen op iets maakt het alleen maar groter. Maar gelukkig geldt dat niet alleen voor de problemen, maar ook voor de goede dingen. En dat is wel zo handig. (#communicatie, #oplossingsgericht, #positief_aanpakken, #andersdenken)

Als iets veel van jouw aandacht krijgt, dan wordt het alleen maar groter in het hoofd. Daarnaast valt het vervolgens nog meer op of ben je er nog bewuster van, waardoor het nog meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een bepaald gedrag waar je je aan stoort bij iemand. Of een gesprek dat je nog moet voeren, waar je tegenop ziet. Hoe vaker je er aan denkt, des te meer je er op let of angstig wordt. Dan wordt het alleen maar nog erger en neemt het soms niet-realistische proporties aan.

Als dat geldt voor negatieve dingen, dan moet dat natuurlijk ook goed kunnen werken voor positieve dingen. Gelukkig maar! Het kan dus ook omgekeerd worden.

Blijf dus kalm, #positief en realistisch. Stop je energie in het bedenken van een #oplossing en niet in het blijven hangen in een probleem waardoor het misschien groter wordt dan nodig.

Wil je graag advies of coaching om dit praktisch toe te passen in jouw dagelijks leven of weten wat jij hier mee kan in jouw specifieke situatie? Zie http://www.basisbegrip.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s