De beste antwoorden en tips komen van het #kind zelf, wel zo handig! #opvoeding #ontwikkeling #jeugd #ouders #coaching

on

Kijk echt naar het kind en de antwoorden komen vanzelf

Als er een verklaring is gevonden voor de uitdagingen in het gedrag van een kind, bijvoorbeeld doordat er een diagnose is gesteld, dan is dat fijn in een aantal opzichten. Er kan informatie worden opgezocht, dingen geleerd worden over een bepaalde diagnose en kennis worden opgedaan over wat het inhoudt. En dat allemaal voor dat ene doel, namelijk handvatten krijgen en zorgen dat het kind lekker in z’n vel zit.

Maar kennis opdoen over een diagnose is alleen maar een basis. Vaak zijn er vele gradaties en variaties binnen een diagnose. Maar belangrijker nog, alle kinderen zijn anders en hebben andere behoeftes in verschillende fases van hun leven. Dus ook al heb je een verklaring gekregen voor het gedrag, blijf kijken naar het kind zelf. Want de beste antwoorden en handvatten zal hij/zij je zelf geven. Ze zitten in die momenten die goed gaan.
image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s