Mooie #sprookjes verhalen voor #kinderen in een snelle #maatschappij. #jeugd #digitaal #communicatie #opvoeding

We zijn allemaal gewend geraakt aan snelle “beloningen”. En dat is ook logisch als je kijkt naar wat er allemaal verandert is in de maatschappij, met name op digitaal gebied. Als je iemand wil spreken gebruik je jouw mobiel (die iedereen bij zich heeft) i.p.v. een langzame brief schrijven. Wil je weten wat iemand doet, kijk je op social media. Wil je nieuwe kleren dan wordt het binnen 24 geleverd na een online bestelling. Voor informatie over het weer en files hoef je niet meer te wachten op het journaal. Voor films hoef je niet meer de videotheek te rijden maar streamen we ons suf. En voor flitsende spelletjes hoef je geen dambord meer op te zetten. Verveel je je, kies je toch gewoon iets anders om te doen.

Snelle beloning, ook voor kinderen
Kortom we raken er aan gewend om nu te krijgen wat we nu willen. Met allerlei felle kleuren, flitsende geluiden en veel prikkels. De huidige generatie kinderen ervaart dat dus ook zo, zij kennen niet anders. Via beeld en geluid en door wat ze zien bij de volwassenen. Het is niet goed of fout, het is gewoon zoals het is. De ontwikkeling gaat door en dat is prima. Maar de huidige omgeving is dus wel anders dan de “langzame” maatschappij die volwassenen zelf nog kennen en herinneren uit de kindertijd. En dan is het soms goed dat gewoon even te beseffen.

Sprookjes boeken

Maar dat neemt niet weg om wel dat ene mooie oude sprookjesboek erbij te pakken en daaruit voor te lezen. Want ook al zijn de prikkels tegenwoordig nog zo snel, het luisteren naar sprookjes vindt elk kind geweldig.

sprookjesboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s