#opvoedtip #kind of #puber : zit het kind niet lekker in z’n vel of ergens mee? stuur elkaar briefjes of berichtjes

Soms zit een kind ergens mee, maar niet alle kinderen zijn makkelijke praters. Ook al zijn ze dat wel, dan vinden ze het vaak nog heel moeilijk om iets rechtstreeks te vertellen aan een volwassene. Het helpt al als je het soms een beetje de tijd geeft en niet steeds achter ze aan rent om te zorgen dat ze met je praten. dat werkt soms wat benauwend en kan afschrikken. Vertel gewoon dat je van ze houdt en dat ze altijd bij je kunnen komen als er iets is. En dan opeens, tijdens de afwas/afwasmachine inruimen, komt het er uit.

Een andere optie is dat het kind het niet rechtstreeks hoeft te vertellen, maar kan opschrijven. Koop een leuk schriftje en een pen ofzo en maak een heen-en-weer schriftje voor onder elkaars kussen bijvoorbeeld. Of een iets digitalere versie: vertel dat het kind het je mag mailen of whatsappen, waar het mee zit. Net wat werkt voor jouw kind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s