#communicatie: #Tips en #adviezen zijn maar een #basis: pas ze toe in je eigen stijl

on

Overal kun je tips en adviezen krijgen over gespreksvoering, omgaan met lastige situaties en of met bepaalde leeftijdsgroepen, zoals jeugd. Zo ook op deze blog. Maar op deze blog zijn de tips expres niet te gedetailleerd of met veel letterlijke voorbeeld zinnen enz. Dat is met een reden, want dat werkt namelijk meestal niet. Als je een voorbeeldzin of trucje gaat aanleren, overnemen en vervolgens letterlijk gaat proberen toe te passen dan voelt het onecht, je raakt in de war (want je moet bedenken hoe die zin ook maar weer ging en het ook nog uitspreken), het komt er niet zo uit zoals je dacht en je komt niet meer oprecht over.
Communicatie en hoe je omgaat met dingen begint voornamelijk met een bepaalde grond-houding die je hebt van binnen. Wat je vervolgens zegt en hoe is eigenlijk pas stap twee, gekleurd door die houding. Neem tips en adviezen aan als basishoudingen, basisprincipes oftewel basisbegrippen. En pas ze vervolgens toe op jouw manier, in je eigen stijl, met jouw woorden en spontaniteit. Dan komt hetgeen wat je doet en zegt pas echt over…letterlijk en figuurlijk.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. shivatje schreef:

    En kijken tegenover wie je staat met communiceren.

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s