#jeugd #kind #tip #kinderquote : #kinderen hebben niet hetzelfde besef van geld

#Opa en #oma komen terug van de kermis met hun #kleinkinderen. #Grootouders tientallen euro’s lichter. #Kinderen 4 knuffels (weer een puppy), 2 rondjes in de vliegtuigjes en een suikerspin rijker. Als ze thuis laten ze hun veroveringen aan vader en moeder zien: “Kijk, allemaal van de kermis gekregen”.

Kinderen hebben geen besef van de waarde van #geld en wat jij allemaal voor ze betaald. 1 euro is hetzelfde als 100 euro bij wijze van spreken. Gecombineerd met hun voornamelijk korte termijn denken kan het zo maar zijn dat ze na een duur dagje pretpark gewoon weer vragen om een ijsje bij het tankstation en vervolgens gaan roepen dat ze “nooooooiiiiit” iets krijgen als je nee zegt.

geld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s