#puber #gedrag #gespreksvoering: als je het niet snapt, vraag het eens

Een puber die zich enorm stoer en als een clown gedraagt,  kan wel eens heel ongelukkig zijn van binnen. Want ze gedragen zich vaak naar een rol die de omgeving (vrienden, de klas, het team enz) van ze verwacht. Ze weten dan vaak niet meer hoe ze van die rol af moeten komen. Vasthouden aan een rol die ze eigenlijk niet willen is dan makkelijker dan voor zichzelf opkomen. Dus de weerbaarheid is misschien helemaal niet zo groot als dat je bij het stoere gedrag zou verwachten. Vraag de puber er eens naar of dat speelt en hoe ze zelf denken over hun gedrag en hun rol. Dat kan misschien wel eens meer opleveren dan alleen maar het gedrag afkeuren.

IMG_8320_wm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s