#opvoeden #kinderen #ontwikkeling: alles verbieden heeft niet zo veel zin

Je kan van alles helemaal verbieden en zeggen dat ze iets niet mogen doen. Vaak gebeurt het verbieden met alle goede bedoelingen uit een gevoel van veiligheid en bescherming tegen het “onbekende kwaad”. Maar toch is het soms logischer en verstandiger om iets niet helemaal te verbannen uit hun leven. Als ze bijvoorbeeld helemaal niet mogen internetten oid dan leren ze er ook niet goed mee omgaan. Maar ze komen er uiteindelijk toch mee in aanraking. Ze gaan, op een gegeven moment, de maatschappij in namelijk.

Je kan er dus ook voor kiezen (afhankelijk van het onderwerp en de leeftijd natuurlijk) om ze iets wel te laten proberen, maar dan met begeleiding. Zodat ze veilig en goed leren omgaan met datgene waarvan je denkt dat het onveilig kan zijn i.p.v. het helemaal verbieden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s