#ontwikkeling van een kind: verwachtingen bijstellen

on

Gedrag (in de breedste zin van het woord: doen, zeggen, willen enz) komt grotendeels voort uit eerdere ervaringen (ook in de breedste zin van het woord). Een jong kind is als een bijna blanco kleurplaat wat nog ingekleurd moet worden tot een fantastische creatie. Als een bijna lege vaas waar nog een prachtige mix van bloemen in moet komen te staan. Met andere woorden: een kind heeft nog niet de levenservaring, de wijsheden, de intuïtie, de herinneringen aan gebeurtenissen, het automatische begrip van situaties zoals wij dat hebben. Ze nemen de dingen letterlijk, simpel en zoals ze zijn.
Als je dat begrijpt dan kun je verwachtingen bijstellen en dat scheelt soms een hoop frustatie.
image

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s